Ponnyresan - APRIL APRIL!

Lowis April Star
I somras fick vi en förfrågan om vi ville ta oss an Lowis April Star, ett då femårigt sto som året innan också haft föl. Eftersom vi redan hade en extra ponny i stallet var det inte aktuellt. Men när vi före jul hittade en lösning för vår C ponny Lidens Baronesse, som barnbarnet inte vill sälja än, blev det möjligt. Så vi bestämde oss för att åka och bekanta sig med ponnyn, som vilat sedan oktober och gick nu på lösdrift.  I snömodd styrde vi kosan till Stenarvets Lantbruk & Ponnyuppfödning i slutet av januari månad. Med de bilder vi sett på henne från treårstester, kvaltitetstävlan mm såg vi en en smäcker gråsvart ponnyflicka. Vi mötte henne i stallet och fick dra andan för den bastanta brud med de vänligt nyfikna ögonen som mötte oss.
 
-Vem är ni ? Och vad händer nu? tycktes hon säga och buffade på barnbarnet. Sadel och träns kom på och vi tror det klickade direkt. Provridning blev det framför 100 talet nyfikna kossor som följde det hela. Lydigt gick ponnyn i alla gångarter på tygeln och galopperade snällt vid anmodan, trots barfotagången i snömodd och lång viloperiod bakom sig. Så blev det en ponny till, för en vecka senare kom hon till vårt stall och bytte plats med Lidens Golden Bell som hämtades hem för att besiktigas och åka till sina nya ägare i Skåne.

Söndagen blev en tuff dag för nykomlingen, skor med sulor och brodd ett måste. Frisering och klippning för att orka med igångsättning. Sist men inte minst förtjusningen över att ha a hittat en bästa kompis i Lidens Donna E. Den kvällen ville de inte komma in från hagen, de hade så kul ihop.

Första igångsättningsveckan blev en liten utmaning, April hade en helt egen uppfattning om motionspassen i skogen. Det vill säga hon bestämde gärna själv åt vilket håll, eller vilken väg som var lämplig. Hon ville också bestämma hur länge turen skulle vara innan det var dags att gå hem till stallet. De första dagarna tyckte hon det räckte med några hundra meter.....  Det blev en del snurrande innan de båda kom på rätt spår. Men med Donna E är livet tryggt - en femårig ponny som inget skrämmer ,kan vara bra att ha när livet känns orättvist. Så gick den första veckan och allteftersom banden och kondisen stärkts blev det allt roligare att jobba. För att testa modet på dem båda åkte vi och löshoppade, en övning som båda genomförde med stor glädje och väldigt bra. Nästa test fick bli P& J vilket också gick över förväntan. https://youtu.be/RifcK61k2wI

En dressyrsadel införskaffades och snabbt fick vi tag på en begagnad som ekipaget verkade trivas i. Vid första dressyrpasset visade April verkligen vilken kvalité hon bär på. Och barnbarnet tyckte inte alls det var tråkigt att rida dressyr. Kanske blir det ändå Fälttävlan i år också ? Det återstår att se för imorgon bär det av till Grevagårdens Hästsportcenter och inomhusträning för Elin Göransdotter.Vi kan inte göra annat än att hoppas :)

 
 

Kommentera här: