Ponnyresan - jag vill så gärna...

Nu när barnbarnet lånat ut sin kära C ponny för att inse att hon kanske faktiskt kan vara utan henne, i alla fall fysiskt men inte i tanken, är nästa stora problem att hitta något att rida. Jovisst finns det ponnyer i storlek D som man gärna lånar ut på foder, men så fort det går så bra så man kommer upp i tävlingsform så är det dags att lämna tillbaka. Visst det är en överenskommelse en tuff sådan för en flicka på 13 år. Det har passerat många ponnyer längs vägen men vad hon har lärt sig under tiden och accepterat att vi som farföräldrar delvis pensionerade, faktiskt inte har råd att köpa någon dyr tävlingshäst. På annons om att få låna stor häst åkte vi och provred. Barnbarnet fick hoppa rätt in i en hoppträning och det gick jättebra. När vi återkopplade till ägarne som tagit första kontakten för att få komma och diskutera vidare, var den redan bortlånad till annan. Så tråkigt.
 Det kostar inte bara pengar att ha häst, utan även massor med tid. Köra skit, hämta hö, meka transport, köra till tävlingar och träningar, bära bommar, fixa hovslagare. Därutöver håller med utrustning för såväl tävling som daglig verksamhet. Skjutsar barnbarnet var dag till hästen.
 
"En timme i världen är aldrig förslösad om den tillbringas i sadeln " sa Winston Churchill"
får man sedan göra den i Rådaskogen på släp efter barnbarnet - då är det alldeles underbart. Hade så gärna önskat att fler delade med oss, den stora glädje umgänget med hästen ger, inte bara i sadeln utan också glädjen i tävlingsdagens förberedelser, spänning och gemenskap med trevliga hästfamiljer på plats. Dock är vi inte många i vår ålder, men vad gör det, intresset har vi gemensamt.
Häromdagen hittade jag en artikel som Maria Sundin skrivit Vikten av att (inte) ha pengar. "Det som inte kostar något och som heller ingen kan ta ifrån dig, är din kunskap. Skaffar du dig kunskap och jobbar för att bli en riktigt skicklig ryttare och ständigt utvecklas så har du en förmögenhet med dig var du än är "
Tål att läsas så länken bifogas här http://www.equevent.se/vikten-av-att-inte-ha-pengar/ .

 
Så fick jag se barnbarnets uppdatering på Facebook idag,

Med ett fantastiskt lärorikt 2015 Lärde mig det mesta ❤Men även var det jobb och slit 😭😂 Jag red hästar dag in och dag ut kändes det som.
Dem tre hästarna jag Saknar mest av alla i världen är dem på videon❤
Missy. Som lärde mig på banan och gjorde så jag fick tillbaka mitt självförtroende i hoppning❤ Från att jag och Missy kvalade in i unghästklass bara två gånger för att sedan starta 70 cm omhoppning den första hon gjorde då kom vi trea❤ mitten av sommaren blev vi klubbmästare
❤ Stor saknad till dig missy❤😭
Sen såklart Windy❤ Vi har slitit från att bara skritta från att galoppera i fullfart på fälttävlan Tog vi oss till Ribersborg och blev tvåa i hela Svergie
❤ Stor väldig saknad till dig Windy😭
❤ Även Zinnia❤ Från att inte ha någon bjudning alls till att bara dra mot hindren hände bara på fem Månader jag hade dig. Vi startade några p&j där du gick så bra och även fälttävlans träningar
❤ Stor Saknad till med Zinnia😭
❤ Nu satsar jag på ett till lärorikt 2016❤😊💞 med massor av nya ponnys och hästar❤
Från Theas uppdatering 2016-01-23
 
Imorgon är det provridning inför försäljning av den ponny hon har till låns idag som hon under några dagar lärt galopp byten. Då inser hon att det kanske blir en ny förlust - för det är ju så hästen är en egen individ och alla har sin egenhet. Vissa älskar man mer än andra och oftast är det då ömsesidigt. Den här ponnyn är en av dem även om de bara känt varandra i 14 dagar .