Ett tungt beslut

När det tar slut......
Ponnytiden är så rolig och det gäller att njuta för den går så fort och rätt vad det är så är också barndomsåren förbi. Att få den möjligheten att tillsammans med en liten ponny uppleva allt det som det ger är fantastiskt. Som Farmor och Farfar också en möjlighet att få fortsätta, med det intresse som man har med sedan barnsben. 
Visst det är ingen lätt resa med stora besvikelser i mångt och mycket men också framgångar och glädje i en  gemenskap vi delar i vått och torrt. Vi minns med tårar när den lilla B ponnyn vi lånade, fick åka hem för att förgylla tillvaron för ny flickor av mindre storlek. Vi minns med fasa, den nya ersättningsponnyn som gav barnbarnet flera otäcka resor och fick lämnas tillbaka. Vi minns med glädje dagen då den lilla bruna ekorrögda connemarastoet installerades i vårt stall och blev mamma åt mitt stora fuxsto Melissa. 
Tänker tillbaka på alla dagar i skog och mark under första inridningsåret, då det gällde att få barnbarnet att övervinna skräcken av att bli avkastad och hänga under magen på en skenande ponny. Den lilla bruna, har testat hon också,  men på ett väldigt säkert sätt. Snurrat runt och kanat iväg i diken och i skog, men aldrig några stora åtgärder som att bocka och skena iväg. Som fyraåring genomförde de sin första tävling och många rosetter har det blivit. Som samtalskompis  bär den här lilla ponnyn på många hemligheter.  Det bästa med hästen är ju att hemligheter alltid stannar där och att de faktiskt förstår och kan prata också. 

Igår tog barnbarnet beslutet att låta en mindre ryttare få ta över en  7 åriga ponny som redan är en läromästare.  Det bästa hon vet är att hoppa terräng och plaska i vatten. Det näst roligaste är hoppning och sist kommer dressyren som hon egentligen är väldigt bra i. Vi kan bara konstatera att barnbarnet lärt sig och ponnyn otroligt mycket. Nu söker vi en familj som kan ta över, En familj med engagerade föräldrar och en ambitiös liten ryttare som vill fortsätta tävla henne och där vi tre fortfarande kan följa dela framgångar och glädjas tillsammans. Windy the best forever .
 
 

Kommentera här: