Ponnyresan - möjligheten !

När vi för dryga månaden sedan fick lov att prova Lowis April Star, kunde man aldrig anat att under den långhåriga gråa hårremmen och den stora stora magen, skulle dölja sig en sådan fantastisk ponny. Det har passerat många ponnier under dessa sista år. Det har gråtits många tårar och det har lagts ned otroligt mycket jobb, på träning och tävlingar. Många gånger har det varit stolpe ut och börja om från början i vissa fall, när olyckan varit framme.  Lagom när de ponnyer som lämnats i vår vård gått som allra bäst, så har det varit hemgång eller försäljning. 

Nu har hon varit hos oss i dryga månaden och testats av på olika sätt. Detta för att vara säker på att det sista ponnyåret för barnbarnet skall bli så bra som möjligt. April har gått från klarhet till klarhet. Att de första dagarna ta till sig ny kompis i hagen, bli badad, friserad och klippt - fullkomligt njöt hon av. Mindre roligt var att gå på promenad i skogen...... Då ville hon bara hem till boxen så fort som möjligt. Undan för undan har hon ställts inför svårare uppgifter och löst dem på allra bästa sätt. Elddopet i helgen var två starter vid Mariestads lokala hopptävlingar. Att åka och vänta, lastas i och ur. Värmas upp och gå in själv på en hopp banan i ridhus med läktare och folk, det var helt nytt för henne. Även det löste hon med den äran. Lite trevande första klassen men efter lite medhavd matsäck mellan klasserna, kom hon igen med besked. Det blev en rosett med hem och vem som egentligen var stoltats den här dagen, är nog svårt att säga. 

Ett stort tack till Anna Molin Stenarvets lantbruk & ponnyuppfödning en väldigt stolt hästägare, som var med oss hela dagen. Ett tack också till alla klubbmedlemmar i Mariestad för support och inte minst till Anna-Lena som i all hast lånade ut sin kavaj. Nu ser vi fram emot en spännande dressyrvår, och förhoppningsvis kommer April också att kunna delta i Lidköpings Ridklubbs Läcköhoppet i maj. Grymt roligt!
Bild Björn Evans
Ryttare Thea Filipsson Ponnyfarmors Tömmar
 
 
 


Kommentera här: