Ponnyresan - Hejdå 2015!

Igår var vi och provred en ny liten ponny som skall till viss del ersätta barnbarnets Connemara Lidens Baronesse. Fast det är ju så - ingen kan ta hennes plats, det har man många gånger läst på barnbarnets Instagram. Men man kan låna ut - till någon mindre flicka som man tycker väldigt mycket om. Då kanske den inte gör så ont om hon skulle bli såld? Ponnyfarmor tycker det är ganska logiskt, eftersom den lilla flickan förutom att vara väldigt duktig har en lika duktig ponnymamma och därmed en engagerad familj. Vilket är en förutsättning för ponnybarnen, tycker jag nog, Visserligen kommer det bli ett STORT tomrum efter henne, men tur i oturen så har vi fått möjlighet att inhysa hennes 4 åriga helsyster Lidens Donna E, som skall utbildas vidare och få bli skötebarn åt ytterligare en flicka i vårt stall. 
Barnbarnet lägger ner mycket jobb på större ponnyn vi lånat för att ersätta Windy på tävlingsbanan. Hittills har det varit mer tårar, träningsvärk och tvivel än framgångar. Hon är en gudasnäll ponny som är världsbäst i skog och mark men gör det i sin egen takt. Kommer jag inte idag så kanske imorgon. Får jag lite mat på vägen så kanske jag kan skynda mig liiiiite.....   Ändå måste vi tillstå att hon skötte sig utmärkt på Lussehoppningen den 13 december. Två felfria rundor och placering i stilhoppningen var inte väntat.  Nu spanar vi vidare efter en mindre stor häst att så småningom fortsätta med så får vi se vad som händer framöver.
 
Den del av "hästeriet" som inte är fritid har varit i företagsform
Två tömkörningskurser heldag har vi haft och rest till Halland Simlångsdalens RF för att undervisa 12 ekipage, vi har också varit tillbaka i Sjuntorp för ett 10 tal ekipage.  Jätteroligt med en sådan mångfald av hästar. Barnbarnet har tillsammans med Ponnyfarmor ridit in ett trevligt treårssto som också blev årets Guldsto i Skaraborg i sommar.  Chillinenne ägs av Ulrika West. Lidens Baronesse har i höst varit skolridningsponny åt en 12 årig flicka och det har hon gjort med den äran. De har deltagit i två P & J och det har gått väldigt fort framåt. Nu kommer hennes helsyster Lidens Donna E att ersätta hennes jobb framöver. Det skall bli spännande att se den här lilla pigga ponnyn utvecklas. Det har ju som sagt varit ett tufft år som inte riktigt blev vad som väntat, med en ponny vi höll på att mista bara för att hon råkade trampa på en gren. Glädjade var att barnbarnet fick möljlighet att låna Miss Beutiful Delicious - släkt med Lidens Baroensse, då de har Öxenholm Bobby bakom sig båda. Det blev en väldigt bra vårsäsong på tävlingsbanan. Med flertalet placeringar, klubbmästare och sist men inte minst när Lidens Baronesse blev frisk igen och barnbarnet kvalade in till Riksfinalen av Sugarcup och där kom tvåa i år. Vilken helg! Nu önskar vi nya ryttarinnan med samma målsättning lycka till 2016 och hoppas att vi alla får vara friska och att vi tillsammans kan få göra om det igen. 
 
 

Med önskan om ett GOTT NYTT ÅR alla hästvänner från Ponnyfarmor mfl
 
 

Kommentera här: