Man måste få ha lite roligt också!

- Sa trettonåringen när vi igår kväll satt och klippte sönder en nyinköpt Luciaklänning. Innan dess hade vi försökt få till en luciakrona, för liten sådan, på hjälmen och jagat runt stan efter ett rött band att ha om magen. Hon skulle tillsammans med Maja som nu lånar vår C ponny, delta i Grevagårdens Lussehoppning på självaste Luciadagen. Väldigt peppad över Majas mammas kreation, den händigt hopknåpade julgranen, kände hon sig väldigt taggad. Nåväl hur fantasifullt är en luciadräkt jämfört med en julgran med ljus i :) Jo man kan ju alltid pimpa ponnyn. Sagt och gjort, morgonen tillbringades med att fläta in guld och silverfärgat glitter i manen på connemaran som snabbt bytte skepnad och påminde mer om en fjordhäst än connemara.

Klockan 10 anlände vi till Grevagården strålande solsken och med några graders kyla, lastade vi ut två pigga ponnyer och två förväntansfulla tjejer. Banan var fantasifullt prydd med roliga hinder och julkreationer. Det fanns en del att titta på för alla: Först ut var lill Maja och vår Windy som hon provat två gånger innan. Lite försiktigt smög de in i det jättelika ridhuset som var draperat med tyg längs väggarna och hinden färgade i Twist och Polka, med plank och vattenmattor. Den lilla bruna har inte hoppat bana sedan den 1 november och var tydligt förtjust över detta. Det blev en fin felfri runda som toppades med ytterligare en. När den gula novisen gnäggat av sig ensamheten så lotsade Thea henne runt första banan felfritt. De gula ponnyöronen petade charmigt rakt fram ur den röda tomteluvan placerad på hennes huvud.  Den tidigare bortblåsta bjudningen var visserligen lite ojämn men den fanns ändå där när hon tog tag i hinder som andra hästar inte gillar, vattenmatta och de som går mot läktaren.Ekipaget fick också en lika fin andra runda.
Stilbedöming Inverkansridning och bästa dräkt
Länge hölls de på sträckbänken och när vi skulle hämta flickorna protokoll fanns de inte med. Ganska snart ropade de ut i högtalaren - Då är vinnarna i stilhoppningen klara och segraren stod klar och det var tätt i täten. Men som nummer två kom lilla Maja och vår Thea som tredjeplacerad men flertalet 7or i protokollet. Så roligt. Grädde på moset blev det också när lilla Maja vann stilpriset och Thea en fjärdeplats. Nu skulle det knapras chokladtomtar. Jag måste vara benägen att hålla med barnbarnet - har man roligt så går det bra!  Bra är det också med proffsiga arrangörer som tar möjligheten att skoja till det och göra det så proffsigt som det bara går. Stort Tack till alla som jobbat med detta. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: